КНСБ с лоша прогноза: Предвиденото премахване на регулираните цени за битовите

...
КНСБ с лоша прогноза: Предвиденото премахване на регулираните цени за битовите
Коментари Харесай

КНСБ: Задават се тежки социални проблеми

КНСБ с неприятна прогноза: 

Предвиденото унищожаване на контролираните цени за битовите консуматори до края на 2025 година ще сътвори тежки обществени проблеми. Това предизвестяват от КНСБ в мнение, изпратено до премиера Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев.

Либерализацията на пазара на електрическа енергия за популацията е заложено в плана за промени в Закона за енергетиката, който в края на юли беше оповестен за публично разискване. От синдиката подлагат на критика и предложенията в него за подкрепяне на енергийно бедните семейства.

В мнението на КНСБ се показва, че в границите на две години битовите консуматори няма да могат да се приспособяват към новите условия и към излизането си на свободния пазар. Синдикалистите акцентират, че с плана за промени в закона за енергетиката се вкарват нови, по-тежки условия за работа на въглищните централи и има заплаха те да преустановят работа още преди 2030 година. От КНСБ упорстват да се регламентира кой фонд и по какъв начин, с сила закупена от кое място - дали на свободен пазар, или от локален източник с ниска цена, да вземем за пример АЕЦ " Козлодуй ", ще компенсира съответно енергийно бедните семейства. 

От синдиката оферират да се ползват отстъпки от сметката съгласно доходното им положение за главно жилище единствено за несъмнено съответно количество сила в отоплителен сезон, и друго количество в преходните сезони, както и да се създаде тактика или стратегия за понижаване на енергийната беднотия в страната, осведоми.

В мнението се обръща внимание и на това, че не излиза наяве по кое време тъкмо е планувано НЕК да загуби функционалността на публичен снабдител и слага въпроса за гарантирането на налични цени за семействата у нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР